Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Lomi-lomi Χαβανέζικο μασάζ

To Lomi Lomi είναι μια αρχαία μέθοδος μασάζ, που προέρχεται από τα νησιά της Χαβάης.
Η μέθοδος και τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μασάζ στηρίζεται σε μια παράδοση που είναι εκατοντάδες ετών.
Στην αρχαία Πολυνησία, το μασάζ Lomi Lomi, ακμούσε, αλλά με την άφιξη των κατακτητών το 1820, επιβλήθηκε η δική τους κουλτούρα και ο πολυνησιακός πνευματικός πολιτισμός δέχθηκε έντονη επίθεση, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο μασάζ να γίνεται με απόλυτη διακριτικότητα σε κλειστό κύκλο. Κατά συνέπεια η αρχαία μορφή του Lomi Lomi προστατεύτηκε και το περιεχόμενό του μεταδόθηκε επακριβώς με απόλυτη μυστικότητα, από Σαμάνους θεραπευτές, που ονομαζόντουσαν Kahunas, μόνο προς όσους είχαν ταλέντο και πειθαρχία στη θεραπευτική τέχνη του μασάζ.
Η φιλοσοφία αυτής της μορφής μασάζ είναι, ότι ο θεραπευτής ή όπως αποκαλείται διαφορετικά "Kahuna" είναι απλά ένα όργανο της φύσης, ο οποίος διαχειρίζεται την ενέργεια που προέρχεται από το σύμπαν ή "Mana" η οποία εισέρχεται σε αυτόν και στη συνέχεια την διοχετεύει σε όλο το σώμα του αποδέκτη για θεραπευτικό σκοπό. Είναι απλά ένας οδηγός-μεσολαβητής της θεραπευτικής ενέργειας.
Η ανθρώπινη ύπαρξη είναι η δημιουργία τεσσάρων μορφών: της φυσικής, συναισθηματικής, διανοητικής και πνευματικής.
Η αρχαία μέθοδος του εν λόγω χαβανέζικου μασάζ, είναι κάτι περισσότερο από μια θεραπεία, καθώς η επίδρασή του δεν σταματάει μόνο στο φυσικό επίπεδο αλλά συνεχίζει και στις προαναφερθείσες μορφές.
Συνεπώς, εκτός από την θεραπεία του σώματος, όταν επέρχεται θεραπεία σε κάποια από αυτές τις μορφές, τότε συμπληρώνονται και εξισορροπούνται και τα υπόλοιπα. Παλιές εμπειρίες, πρότυπα και πιστεύω, συσσωρεύονται και αποθηκεύονται στα κύτταρα του σώματός μας και μπορεί να μπλοκάρουν τη ροή της ενέργειας.

Η αρχαία μορφή του μασάζ Lomi Lomi συνδυάζει μια ατελείωτη τεχνική, χρησιμοποιώντας ευρέως, τους πήχεις καθώς επίσης τις παλάμες και τα δάχτυλα. Περιλαμβάνει συνεχόμενες μακριές, ρυθμικές, σαρωτικές κινήσεις με ρευστότητα, οι οποίες παρομοιάζονται με θαλασσινά κύματα. Καθαρίζουν και απομακρύνουν την αρνητική ενέργεια από το σώμα, «ξεμπλοκάρουν» τη ροή της ενέργειας, τα τσάκρα, αφήνοντας τον θεράποντα και αποδέκτη αναζωογονημένους.
Σύμφωνα με τη χαβανέζικη φιλοσοφία που λέγεται Huna, τα πάντα στο σύμπαν αναζητούν Αγάπη και Αρμονία και αυτό προσπαθεί να μεταδώσει ο θεραπευτής προς τον αποδέκτη κατά τη διάρκεια του μασάζ, χρησιμοποιώντας εκτός από την τεχνική, τη διαίσθηση και την πρόθεση.
Για να επιτευχθεί αυτό, ο θεραπευτής προβαίνει σε καθημερινή βάση σε διαλογισμό και προσευχή.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτού του μασάζ είναι ότι «δουλεύονται» ταυτόχρονα διάφορα σημεία του σώματος. Για παράδειγμα με το ένα μπράτσο ή χέρι μπορεί να πραγματοποιείται μασάζ στον ώμο, ενώ με το άλλο χέρι μπορεί ταυτόχρονα να δουλεύει στην περιοχή του ισχίου. Αυτό βοηθά τον αποδέκτη συνολικά να χαλαρώσει, δεδομένου ότι είναι αδύνατο ή τουλάχιστον εξαιρετικά δύσκολο για τον εγκέφαλο να συγκεντρωθεί σε δύο σημεία ταυτόχρονα, επιτυγχάνοντας ισορροπία, ηρεμία και αρμονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου