Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Τι είναι το Ρέικι;

Το ρέικι είναι μια τεχνική τοποθέτησης των χεριών με στόχο τη διοχέτευση ζωτικής ενέργειας προς τους άλλους. Εμπεριέχει τα χαρακτηριστικά πολλών παραδοσιακών τεχνικών που επικαλούνται την ενέργεια των χερίων και ένα ζωτικό <<υγρό>>. Το ρέικι είναι ταυτόχρονα μια θεραπεία με τα χέρια και μια ενεργειακή ιατρική.

Μια θεραπεία του 20ού αιώνα

Το ρέικι δημιουργήθηκε στην αρχή του 20ού αιώνα απο τόν Ιάπωνα Μικάο Ουσούι ( 1865 – 1926 ) και εμπνέεται κυρίως από τον Βουδισμό, καθώς μία από τις διαστάσεις του είναι η συμπόνια και το δώρο της ανιδιοτελούς αγάπης. Επηρεάστηκε επίσης από τον Ταοισμό. Ο Τσουζίρο Χαγιάσι, που χρίστηκε Δάσκαλος από τον Ουσούι, δόμησε τη διδασκαλία του ρέικι και ανέπτυξε τη θεραπευτική του διάσταση. Η λέξη ρέι στα ιαπωνικά σημαίνει σύμπαν, ενώ η λέξη κι σημαίνει τη ζωτική ενέργεια – ρέικι, λοιπόν, είναι η << συμπαντική ζωτική ενέργεια >>. Ο ειδικός φέρνει σε επαφή αυτή την πανταχού παρούσα ενέργεια με τη ζωτική ενέργεια του οργανισμού προκειμένου να πυροδοτήσει τη θεραπεία του ατόμου.

Ενδείξεις

Το ρέικι ενδείκνυται για ένα μεγάλο αριθμό συμπτωμάτων, καθώς στοχεύει στη διοχέτευση της συμπατικής ενέργειας ως θεραπευτικής δύναμης. Αφορά τόσο τα όργανα όσο και τον ψυχισμό. Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα υγείας με άγνωστη αιτία, πρέπει να λαμβάνεται προφύλαξη με τη διασφάλιση σοβαρής ιατρικής γνωμάτευσης.


Η διαδικασία


Το άτομο βρίσκεται ξαπλωμένο ανάσκελα και ο ειδικός τοποθετεί τα χέρια του σε δώδεκα θέσεις: 4 στο κεφάλι, 4 στη μπροστινή πλευρά του σώματος και 4 στα κάτω μέρη του σώματος. Με διαλογισμό και οπτικοποίηση, << ανοίγει τον δίαυλο >> της συμπαντικής ενέργειας και τον θέτει προς όφελος του ασθενή. Η επαφή είναι πολύ απαλή και προκαλεί μια αίσθηση ζεστασιάς και χαλάρωσης. Η αγωγή από απόσταση είναι επίσης εφικτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου