Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ


Πρόκειται για μαλάξεις των αντανακλαστικών σημείων που βρίσκονται στις παλάμες ή τα πέλματα του ανθρώπου, με στόχο να διεγερθεί ένα μέρος του σώματος ή τα όργανα στα οποία αντιστοιχούν. Σύμφωνα με τους ρεφλεξολόγους , κατα΄αυτόν τον τρόπο μπορεί να μετριάσει κάθε πρόβλημα υγείας. Η ρεφλεξοθεραπεία είχε ραγδαία εππιτυχία σε πολλές χώρες και σε ορισμένες, όπως π.χ. Η Δανία, έχει αναγνωριστεί.

Ένα ενεργειακό μασάζ

Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο Αμερικάνος γιατρός Ουίλιαμ Φίτζεραλντ προτείνει την ιδέα << ζωνοθεραπείας >> και ορίζει δέκα ενεργειακές ζώνες, που εκτείνονται κατά μήκος του ανθρώπινου σώματος, από το κεφάλι ως τα πόδια. Τη δεκαετία του 1930, η Γιούνις Ίνγκαμ ( 1889 – 1974 ) επαναφέρει αυτές τις έννοιες και θεσπίζει την αρχή της αντιστοιχίας των αντανακλαστικών ζωνών σε πέλματα και παλάμες με όλα τα σημεία του ανθρώπινου σώματος, χαρτογραφώντας με ακρίβεια τις ζώνες αντιστοιχίας. Η ενεργειακή αυτή μεθόδος διαφέρει από εκείνην της παραδοσιακής ιατρικής.




Η διαδικασία


Μετά την αποτίμηση της γενικής κατάστασης της υγείας, ο ρεφλεξοθεραπευτής αρχίζει με απαλές χαλαρωτικές μαλάξεις στα πέλματα και τις παλάμες, με τον ασθενή να κάθεται αναπαυτικά. Στη συνέχει, ασκεί στοχευμένες πιέσεις στις ζώνες που αντιστοιχούν στο όργανο ή στο μέρος του σώματος που έχει εμφανίσει το πρόβλημα. Στόχος των πιέσεων είναι να διαλύσουν τις συσσωρεύσεις κρυστάλλων στα αντανακλαστικά σημεία, προκειμένου να βελτιώσουν την κυκλοφορία της ενέργειας στο σώμα και να διεγείρουν τις ικανότητες του σώματος για αυτοίαση. Για ένα αποτέλεσμα διαρκείας, συνιστώνται αρκετές συνεδρίες. Μια συνεδρία ρεφλεξοθεραπείας κατά κανόνα συνοδεύεται από αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας. Ωστόσο, η διέγερση ορισμένων ζωνών μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα αισθήματα, όπως ρίγη, ναυτία, ημικρανίες, ρινική συμφόρηση ή διάθεση για ούρηση που ίσως διαρκέσoυν μέχρι 24 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου