Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Spa Savoir Vivre



Τo spa είναι ο κατεξοχήν χώρος αποσυμπίεσης και χαλάρωσης για το σύγχρονο άνθρωπο και η επίσκεψή μας σε ένα τέτοιο χώρο προϋποθέτει την ανάλογη ψυχολογική προετοιμασία. Kι επειδή έχει το δικό του savoire vivre, ας δούμε τι μας συμβουλέυει η Spa &Leisure manager του Astir Palace Resort Σταυρούλα Κουζνετσώβ, προκειμένου να καταφέρουμε να χαλαρώσουμε και να επιτρέψουμε και στους διπλανούς μας το ίδιο!
Πρώτα απ΄ όλα, φροντίζουμε, να μη μεταφέρουμε τα νεύρα και την ένταση της προηγούμενης δραστηριότητάς μας, καθώς και την κακοδιαθεσία που, ίσως, μας έχει προκαλέσει. Απαραίτητη προυπόθεση κατά την επίσκεψη μας σε ένα spa ,είναι η απενεργοποίηση του κινητού μας τηλεφώνου.


Το spa είναι τόπος ευεργετικής εκτόνωσης του άγχους και όχι κοινωνικής ή άλλης επίδειξης. Ντυνόμαστε ανάλογα με το χώρο και το σκοπό για τον οποίο πηγαίνουμε και όχι για να προβληθούμε. Έτσι, είναι ανώφελο να φορέσουμε ένα topμοντέλο του οποιοδήποτε οίκου για να το κρεμάσουμε στα αποδυτήρια και να φορέσουμε ένα απλό μπουρνούζι.
Ένα από τα σημαντικότερα αξεσουάρ στο spa, μαζί με το μπουρνούζι, είναι η πετσέτα. Τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής και δεν τα χρησιμοποιούμε, για παράδειγμα, για ντεμακιγιάζ ούτε τα αφήνουμε όπου να ναι.
Εάν το spa διαθέτει πισίνα, κάνουμε υποχρεωτικά ντους πριν βουτήξουμε και φοράμε κανονικό μαγιό και όχι εσώρουχα ή βερμούδες.
Εάν διαλέξουμε μια θεραπεία ή ένα μασάζ ακολουθούμε την προτεινόμενη διαδικασία, αποφεύγοντας να διακόπτουμε, να διορθώνουμε ή να κάνουμε παρατηρήσεις. Στην περίπτωση που δε μας αρέσει η παρεχόμενη υπηρεσία, διαμαρτυρόμαστε μόνο στον υπεύθυνο του spa. Στην περίπτωση δε που η παρεχόμενη υπηρεσία μας αρέσει, αφηνόμαστε στην απόλαυσή της!
Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, και σε ένα spa, όπως παντού, «η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου