Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΤΑΪΛΑΝΔΕΖΙΚΟ MASSAGE

Τον 5ο περίπου αιώνα π.Χ., οι γιατροί και μοναχοί από την Ινδία διέδωσαν στην Ταϊλάνδη την ιατρική μέθοδο της αγιουρβέδα και τις εφαρμογές της, που αντλούσαν στοιχεία από τον Ινδουισμό και στη συνέχεια από τον Βουδισμό. Αυτή η σύνθεση γέννησε το ταϊλανδέζικο μασάζ, με έντονες επιρροές από την γιόγκα, τον διαλογισμό και μια ενεργειακή αναπαράσταση του σώματος, που διέπεται από την πράνα ( ζωτική ενέργεια ).

Βασικές Αρχές

Το ταϊλανδέζικο μασάζ αποτελείται από κινήσεις και στάσεις, εμπνευσμένες κατά πολύ από τη γιόγκα. Περιλαμβάνει επίσης ακριβείς πιέσεις κατά μήκος των βασικών ενεργειακών διαύλων ( σεν ) και στοχεύει να αποκαταστήσει και να εξισορροπήσει την κυκλοφορία της ενέργειας. Από αυτή την άποψη, θυμίζει τον κινέζικο βελονισμό. Την επίγνωση των αισθήσεων συνοδεύει μια χαλάρωση. Όλα αυτά ευνοούν την κυκλοφορία του αίματος αι της λέμφου, λύνουν τις μυικές εντάσεις και χαρίζουν στο σώμα την ευλυγισία του μέσα σε μια αίσθηση ψυχικής και σωματικής ευεξίας.

Η διαδικασία

Η επίσκεψη στον ειδικό ξεκινά με παραδοσιακή αγιουρβέδικη διάγνωση, που θα κατευθύνει την αγωγή του θεραπευτή. Οι κινήσεις και οι στάσεις που προτείνονται μας φέρνουν στον νου συνεδρία με δάσκαλο της γιόγκα. Στη συνέχεια, ο μασέρ δουλεύει πάνω στα βασικά ενεργειακά κανάλια , με πιέσεις και χτυπήματα με τα δάχτυλα. Χρησιμοποιεί επίσης τα χέρια, τους αγκώνες ή τα πόδια του. Η αγωγή ολοκληρώνεται με απαλό μασάζ στην κοιλιακή χώρα, τα χέρια και το πρόσωπο. Γενικά, η συνεδρία αρχίζει και τελειώνει με κάποια λεπτά διαλογισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου