Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η μόδα των Spa: Όλα τα νέα trends!

Ποιος είπε ότι η μόδα αφορά μόνο σε ρούχα και τσάντες; Ο χώρος της ευεξίας , έχει τις δικές του τάσεις που διαρκώς αλλάζουν, ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες των ανθρώπων. Ιδού λοιπόν τα νέα παγκόσμια trends στο spa το fitness και την ευεξία !

1. «Υγιή» Ξενοδοχεία
Στο μέλλον, ότι συνιστά την έννοια «διακοπές» θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και η λέξη « φιλοξενία» θα πρέπει να ξαναγραφεί! Σύμφωνα με το έγκριτο site spafinder, αναμένεται η «έκρηξη της ευζωίας παντού»! Μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων και συγγενείς περιβάλλοντες χώροι ήδη ακολουθούν την νέα επικρατούσα τάση. Στο παρελθόν τοποθετούνταν στα ξενοδοχεία γυμναστήρια και spa ως απλές παροχές. Ήρθε όμως οι ώρα να κατατριφθούν τα παλιά πρότυπα. Ιδρύονται αλυσίδες ξενοδοχείων με νέο εμπορικό προφίλ που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην υγεία και την ευεξία. Ξενοδοχεία στα οποία η ειδικά προσαρμοσμένη διατροφή (χορτοφαγικά μενού) και η προσφορά ποτών (χωρίς γλουτένη ) αποτελούν το πρότυπο ώστε να μεταπηδήσουν σε νέα φάση και να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φρενίτιδας των διακοπών!
2. Το μασάζ «επίγνωσης»
Πρόκειται για έναν δημιουργικό συνδυασμό δύο αποτελεσματικών προσεγγίσεων της συνείδησης και της πρακτικής στο σώμα. Το μασάζ επίγνωσης, αποτελεί μια βαθιά εμπειρία που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν ποιο ουσιαστικά και ποιο γρήγορα. Αντί να τοποθετείται ο θεραπευμένος σε ένα κρεβάτι μασάζ με το μυαλό γεμάτο από το άγχος και το στρες της ημέρας, το μασάζ επίγνωσης υιοθετεί τεχνικές αναπνοής και τεχνικές ( body scans) όπου η προσοχή στρέφεται σε κάθε μέρος του σώματος και στην δράση των χεριών του θεραπευτή. Αυτή η αμφίδρομη συμφωνία κατευθύνεται από θεραπευτή με βαθιά επίγνωση, ο οποίος προσφέρει καθοδήγηση για το πώς μπορεί το μασάζ να αποκτήσει ένα νέο συνειδησιακό επίπεδο .
3. Επαφή με τη γη! (earthing)
Ως σύγχρονοι άνθρωποι απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από την φύση. Ο όρος earthing, αναφέρεται στην κίνηση που προωθεί την άμεση επαφή με την πλούσια σε ηλεκτρόνια επιφάνεια της γης (πχ περπάτημα χωρίς παπούτσια κλπ). Η πρόθεση είναι με την επαφή του σώματος στην επιφάνεια της γης να σταθεροποιούνται οι φυσικοί ρυθμοί του σώματος και να μειώνονται ασθένειες που προκαλούν φλεγμονές. Έτσι αναμένεται να δούμε να εφαρμόζονται περισσότερες μέθοδοι επαφής με τη φύση στα κέντρα spa! Φανταστείτε, λιγότερη πλέον μουσική με ήχους φύσης και περισσότερη αληθινή φύση που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της « Διαταραχής Ελλειμματικής Φύσης».
4. Spa και DNA !
Οι άνθρωποι έχουν 30.000 γονίδια και τρία δισεκατομμύρια γράμματα στον κώδικα του DNA. To μέλλον της ιατρικής είναι η άντληση αυτών των πληροφοριών, ώστε να προσεγγίσει σημαντικές ανακαλύψεις που θα οδηγήσουν στην νέα εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής η οποία θα στηρίζεται στο μοναδικό γενετικό προφίλ του κάθε ατόμου. Η δύναμη ενός άμεσου προς τους καταναλωτές γονιδιακού ελέγχου έγκειται στην δυνατότητα να εντοπίζονται οι παθήσεις που θα μπορούμε να προλάβουμε με συγκεκριμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Είναι εύκολο να δούμε πως η βιομηχανία του SPA αποτελεί φυσική συνέχεια αυτής της εξέλιξης . Οι βαθύτερες ευεργετικές ιδιότητες του spa είναι η επίδραση τους στα τελομερή : το μοναδικό εύπλαστο τμήμα του DNA .
Τα τελομερή, μπορούν να «διορθωθούν» σύμφωνα με μελέτες, από την μείωση του στρες ,την άσκηση την υγιεινή διατροφή και τον διαλογισμό .
5. Αυθεντική Αyurveda και άλλες αρχαίες μέθοδοι
Αναμένεται μια περισσότερο επιθετικά-αυθεντική προσέγγιση και σφαιρική εμπειρία ευεξίας σε spa, με ευδιάκριτο παραδοσιακό profile.Επικρατούν όλο και περισσότερο οι εξωτικές παραδοσιακές μέθοδοι ευεξίας. Μια από τις ποιο γνωστές αρχαίες μεθόδους ευεξίας είναι η Ayurveda. Mια μέθοδος 3.500 χιλιάδων ετών, ένα ολιστικά ιατρικό σύστημα ,που προσδιορίζει τις δυσλειτουργίες του οργανισμού και στοχεύει στην αποτοξίνωση του με αλλαγή διατροφής ,άσκηση ,διαλογισμό μασάζ και φυτοθεραπεία,
Θα δούμε επίσης να δίνεται έμφαση και στα παραδοσιακά τούρκικα και ρωμαϊκά λουτρά ,τα παραδοσιακότερα ρώσικα μπάνια, καθώς και σε άλλες θεραπευτικές παραδόσεις!!
6. Εκφραστείτε με χρώμα!
Το επόμενο διάστημα, «η ατομικότητα» θα εκφραστεί μέσα από το χρώμα.
Το χρώμα είναι εύκολη και οικονομική τεχνική, οπότε θα το δούμε να εφαρμόζεται παντού και να μεταμορφώνει την κάθε προσωπικότητα! Νέες μοναδικές αποχρώσεις για το μακιγιάζ εντυπωσιακές βλεφαρίδες που χρωματίζονται έντονα άλλα και νέες αποχρώσεις στα μαλλιά. Επίσης το body art εξελίσσεται με νέα spa tatoo για κάθε φύλο και ηλικία ! Η τέχνη των νυχιών θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία με λιγότερο «χτίσιμο» στα νύχια, ποιο λεπτές υφές ,και μεταπηδώντας από τις 3d τεχνικές στο ελεύθερο σχέδιο που θα δημιουργήσει mini πίνακες ζωγραφικής στα χέρια μας!
7. Το περιεχόμενο της ευεξίας
Επισκέπτες των spa είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας και με διαφορετικές ανάγκες. Η βιομηχανία του spa,στρέφει την προσοχή της από την luxe φροντίδα, σε φροντίδα για την επίτευξη της ευεξίας σε άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων ικανότητας. Περισσότεροι άνθρωποι θα απευθύνονται πλέον στα SPA για ιαματικές πηγές ,για να διατηρήσουν το σώμα τους λειτουργικό, να ανακουφίζονται από πόνους, να μειώνουν κινητικές δυσκολίες με ενισχυτικές θεραπείες και ειδική διατροφή η ασκώντας το δικαίωμα τους στην « λειτουργική γυμναστική» που αφορά περισσότερο τα άτομα με κινητικές δυσκολίες και ειδικές ανάγκες. Για παράδειγμα ο Bonnie St John παραολυμπιονίκης, τηλεοπτικό πρόσωπο και συγγραφέας εξηγεί πως όλοι μας «γερνάμε με αναπηρίες».
8. Η …μόδα του Fitness
Το brand name του Fitness μας κατακλύζει εδώ και δεκαετίες . Στις ημέρες μας , οι αγορές της υγείας , άσκησης και ευεξίας διευρύνoνται όλο και περισσότερο με όρους όπως Yogalates, Piloxing, crossfit και skinny jeans work out . Όροι, που χρησιμεύουν ως συντόμευση για αναγνώριση σε μια αγορά γεμάτη παραπλήσια προϊόντα και υπηρεσίες , μετατρέποντας το Fitness σε νέα πολυτέλεια. Το αποτέλεσμα είναι, εκατομμύρια καταναλωτές που ανήκουν στην « υποψιασμένη ελιτ» να σπεύδουν προμηθευτούν προϊόντα και να αναζητούν υπηρεσίες της τελευταίας « fitness» μόδας όπως θα έτρεχαν να αγοράσουν το ποιο hot καινούργιο ρούχο η τσάντα γνωστού σχεδιαστή.
9. Από τον κουρέα… στο Botox!
Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνονται τα ποσοστά των ανδρών που καταφεύγουν στα MedSpa και στα Ιατρεία Πλαστικής Χειρουργικής για ενέσιμες θεραπείες, επεμβάσεις στην περιοχή γύρω από το στομάχι και επεμβάσεις με νέες μεθόδους χειρουργικής για εξάλειψη σε σημάδια και ουλές . Οι άντρες, έχουν τελείως διαφορετικές ανάγκες από τις γυναίκες όταν πρόκειται να βελτιώσουν την εικόνα προσώπου και σώματος επιθυμώντας διακριτικές αλλαγές χωρίς υπερβολικά αποτελέσματα. Για αυτό και ψάχνουν πολύ περισσότερο για spa ή ιατρεία, με ολοκληρωμένους καταλόγους και υπηρεσίες για άντρες, από αποτριχώσεις μέχρι ειδικές καλλυντικές παροχές.
10. Που βρίσκονται η δουλειές ?
Ήδη έχει αρχίσει να απασχολεί η συνεχής αναζήτηση ταλέντων στην βιομηχανία του Spa και γενικότερα της ευζωίας . Η δύο τρισεκατομμυρίων και συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία της ευζωίας (που εκτείνεται σε γυμναστήρια-Spa-εναλλακτική ιατρική κλπ ) συνεχίζει να διευρύνεται και να αναπτύσσεται. Οι επιχειρήσεις spa, δυσκολεύονται να βρουν άτομα με προσόντα για θέσεις εργασίας (όπως διευθυντές διαχείρισης των επιχειρήσεων και θεραπευτές). Η ανάγκη και η αναζήτηση προσωπικού για την συγκεκριμένη βιομηχανία θα συνεχίσει να υφίσταται και να αυξάνεται καθώς ο κόσμος στρέφεται από την βιομηχανική οικονομία στην οικονομία των υπηρεσιών και οι άνθρωποι, αναγνωρίζουν πλέον την αποτελεσματικότητα των spa των προγραμμάτων ευεξίας και των εμπειριών που προσφέρουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου